Index > Kolonisering > Opdeling i stater

 
Afsnits overskrift
 

New South Wales
New South Wales

 

Tasmanien
Van Diemens land bliver koloniseret i 1803, men allerede året efter flyttes bosættelsen til der hvor Hobart ligger idag. Nordsiden af øen befolkes snart og bliver en bliver en selvstændig stat i 1825. I 1855 ændrer man navnet til Tasmanien, efter den oprindelig opdager; hollænderen Abel Tasman.

 

Western Australia
Efter at en forpost fra 1826 på sydvest-kysten af Australien ikke overlever, anlægger en gruppe forretningesmænd, anført af Kaptajn Charles Fremantle, i 1829 en fri koloni ved Swan River på Western Australia. Man deler ret brutalt kontinentet i 2 dele, men kolonien går ikke ret godt og man tillader derfor fra 1850 også import af straffefanger hertil.
Den eneste koloni som faktisk aldrig oplever straffefanger bliver den som oprettes med South Australia i 1836. Staten går - måske derfor - konkurs og den engelske stat må betale dens gæld. South Australia udspringer faktisk af et eksperiment, udtænkt af Edward Gibbon Wakefield, som skønt han aldrig sætter sine ben på kontinentet, føder flere teorier om kolonisering.

 

Victoria
Det sydlige område af NSW, er oprindeligt kendt som Port Phillip distriktet. De to bosættelser i området modtager fra 1834 flere kolonister fra Van Diemens land og der bliver en selvstændig stat ud af det i 1851, opkaldt efter dronning Victoria.

 

Queensland
I Moreton Bay distriktet, som er den nordlige del af NSW oprettes ligesom i de fleste andre kolonier, en straffelejer. I 1859 adskilles det fra NSW og der dannes staten Queensland.

 

South Australia
 

Northern Territory
Det sidste område om udskilles er Northern Territory. Oprindeligt hører det under NSW, men er fra 1863 til dets selvstændighed i 1911, en del af South Australia.

Top

Copyright © 2000-2003 Australiens Historie